Beautiful

Beaches

Plaže, očuvan okoliš i čisto more, velika su vrijednost otoka Cresa. Za posjetitelje koji vole prirodu i izvorne ambijente, otok Cres velik je izvor uređenih, prirodnih, velikih, malih, kamenih, šljunčanih, pješčanih i skrovitih plaža.

Najljepše plaže obilježene su Plavim zastavama, simbolima visoke kvalitete usluge i čistoće mora i obale te uređenosti plaža. Naturističke plaže nalaze se u gradu Cresu, dio autokampa Kovačine, i u Punta Križi. Također, u autokampu Kovačine, postoji plaža prilagođena potrebama invalida, koja je opremljena pomagalima i primjerenom pristupu moru.

Kovačine
Kovačine
Punta Križa - Baldarin
Punta Križa - Baldarin

Mali bok, Orlec

Otok Cres je poznat po svojim skrivenim uvalama i plažama. U malom mjestu Orlec, koje je smješteno nedaleko od grada Cresa, nalazi se prekrasna uvala Mali Bok. U toj se uvali nalazi šljunčana plaža s predivnim kristalno čistim morem i zaklonjena visokim stijenama koje donose i hlad. Put do plaže vodi strmom stazicom koji je isplativ jer ova plaža garantirano vraća uloženi trud oko dolaska.

Valun

Valun je malo primorsko naselje u kojem se nalaze dvije prekrasne šljunčane plaže. Plažu karakteriziraju okolna gusta borova šuma, prekrasna gola plaža i kristalno čisto more. U mjestu se nalazi se sve potrebno za ugodan cjelodnevni boravak na plaži: trgovina, restoran i caffe barovi. U blizini veće plaže, nalaze se mnogobrojne manje skrivene uvale.

Sv. Ivan, Lubenice

Plaža sv. Ivan se nalazi u uvali podno mjesta Lubenice, mjestašca koje se nalazi na strmoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na bijelu šljunčanu plažu. Jedna je od najljepših plaža na otoku Cresu. Do plaže se može doći pješice iz Lubenica ili brodom samostalno ili organizirano. Plaže je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor, jer nema puno kupača zbog nepristupačnosti plaži. Do plaže je moguće doći spuštajući se niz strme staze iz Lubenica ili morskim putem brodom. Plaža Sv. Ivan, njemački je časopis Bild svrstao na 15. mjesto u konkurenciji 40 najljepših plaža na svijetu.

Miholašćica

Plaža Miholaščica se smjestila u istoimenom selu, ova šljunčana osunčana plaža je omiljeno mjesto mještana. Put je vrlo pristupačan, a ako idete automobilom parking se nalazi svega 100m od plaže. Na plaži se nalazi restoran, kafić i bistro u kojem se možete osvježiti i okrijepiti. Na plaži je moguć i najam pedalina. Svim našim gostima u ponudi smještaja je besplatno uključeno korištenje ležaljki i suncobrana.